Feminism för mig.

 
Fick syn på att min PT hade ett nytt halsband idag, eller nytt å nytt jag har inte reflekterat över vad hon haft på sig det innan.
 
Hon hade nämligen feminismens tecken med en knuten näve i.
 
Jag funderar såhär 2 timmar efter på samma sak fortfarande,,,, Så vad är "feminism" för mig? 
 
Feminism för mig är att kunna stå självständigt på egna ben och inte behöva ha en respektive som betalar för mig! 
 
Det är även att vara kvinna nog att rensa avloppet i duschen, som jag just fick göra då vår dusch betedde sig som ett badkar. För i mitt förhållande har jag LÅNGT hår och min make har kort hår. VEMS tror ni håren är som täpper till avloppet? Knappast makens....
 
Jag blir ibland rosenrasande då jag läser att det finns mer chefer inom vissa yrken som är män, då undrar jag.... OM kvinnorna inte pluggat till samma sak varför gnäller dom då?
 
Jag är emot viss kvotering oxå, för jag anser inte att könet skall avgöra vilken som får jobbet utan vilken som är BÄST lämpad för jobbet. Om man är en liten tjej på 1,50 och väger 45 kilo kanske man inte ska jobba inom byggnads med svintunga saker OM man inte har fysik för det. Likaså kan samma tjej vara usel som brandman då det KRÄVS styrka och att orka släpa ut folk ur hus som brinner. 
 
Jag har en favoritlåt som jag gärna spelar högt och ljudligt. Dock gjorde en textrad mig lite irriterad tills min smarta make faktisk sa att det va helt rätt då kvinnliga rappare faktiskt fått kämpa sig fram. "Hur är det att vara kvinna här, då alla andra har en kuk"?! - Så sjungs det i texten på ett ställa, det ger verkligen utrymme för eftertanke. Är man sämre för att man är kvinna? Nej skulle inte tro det va!
 
 
 
 
 
 
 
 
Så ordet feminism skulle kunna vara mindre hatat om folk inte va galna-pk-vänster-folk som sabbade det--.....   JA det är NI som gjort det till ett FULT ord!
 
 
Sedan hjälper det inte att vissa kvinnor ser ner på andra kvinnor heller. 
 
Jag jobbade som väktare inne i Stockholm City för några år sen. Jobbade på en mellandagsrea hos en stor bokhandlare. Då kom en välklädd ( läs överklasskärring ) in i 50 års åldern och frågade mig vart boken ******** ********* ****** låg. Precis då jag skulle svara sade hon, nej men förlåt.... Du är ju BARA väktare....
Jag sköt en säkring i skallen (inombords förståss ) log stort och tog ett djupt andetag innan jag syrligt svarade. Om du går rakt fram 15 meter sedan tar vänster sedan första hyllan höger och sedan hyllan till vänster 2 meter fram DÄR FINNS DIN BOK. Hon tittade förvånat och tackade snäsigt innan hon gick snabbt åt hållet jag sagt men eftersom hon var den hon var så gick hon självfallet fel..... BRA DÄR...
 
Att bli pissad på av en annan kvinna är fan värre än att bli förlöjligad av en man!
 
Så kära KVINNOR, flickor och tanter....  Va inte rädd för att sticka ut hakan och framförallt sluta vara fjollor, rensa era egna avlopp och sluta leva för och på era män!
 
Tack för kaffet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0